ProfitTárs 2007

Licencelés


A ProfitTárs 2007 licencelése eltér az megszokottól! Ahelyett, hogy komoly erőfeszítést és pénz fektettünk volna egy olyan marketingbe, amelyben meggyőzzük Önt arról, hogy bennünket kell választania bármi áron, inkább kidolgoztuk azt a konstrukciót, amely mindkét fél számára a legmegfelelőbb.

A következő leírás hasznos információkat tartalmazhat mindazoknak, akik szoftvervásárlás előtt állnak:

A szoftvervásárlás buktatói

Magyarországon a programfejlesztők három hónapig kötelesek arra, hogy felhasználóiknak támogatást nyújtsanak. Ez után általában valamilyen formában pénzt kérnek a felhasználóktól: programkövetési díj, évnyitási díj, klubtagság, stb. Ha a felhasználó "nem él ezzel a lehetőséggel", úgy szóba sem állnak vele, nem segítenek neki. Ezen túl még létezik egy upgrade díj is, amit az új fejlesztésekért, új verziókért kell kifizetni.

Természetesen, ezekkel a "lehetőségekkel" nem kötelező élni, de azért lássuk be, porszem néha kerülhet a gépezetbe. Például, ha hiba kerül az adatbázisba, amit csak szakember tud kijavítani, vagy speciális körülmények között kell újratelepíteni a programot, esetleg összeférhetetlenné válik egy Windows frissítéssel, vagy más szoftverrel, stb. Ilyen problémát egy felhasználó a legritkább esetben tud megoldani, ezért mégiscsak fizet a fejlesztőnek, ha még létezik a cég.

Ha semmilyen probléma nincs, a program akkor is elavulttá válik! Ez lehet a jogszabályok változása miatt, vagy az operációs rendszer frissítése következtében.

A szoftverbérlés előnyei

Miért nem kell ilyen problémákkal szembenéznie, ha a szoftvert bérli? A válasz nagyon egyszerű, és könnyen belátható:

Szoftvervásárlás esetén a fejlesztő azonnal a pénzéhez jut, és onnantól kezdve már semmi érdeke nincs abba, hogy Ön a programot zökkenőmentesen használhassa. Ellenkezőleg! Általában az érdeke az, hogy Önnek a programmal folyamatosan problémái legyenek, hiszen akkor tud elkérni programkövetési díjat. Néha még az is érdeke, hogy a program kezelése nehézkes legyen (talán fogalmazzunk úgy: ne legyen egyértelmű), hiszen akkor lehet elkérni betanítási díjat.

Bérlés esetén ilyen helyzet nem alakulhat ki, hiszen a folyamatos fejlesztések, újítások, és javítások révén a felhasználó sosem fizeti ki a program teljes árát. Márpedig fejlesztésekre mindig szükség lesz, mert bérlés esetén (akárcsak egy ingatlannál) a felhasználó sokkal könnyebben vált másik programra, mert kevesebb a vesztesége.

A legnagyobb szoftveróriás tulajdonosa szerint: jó szoftvert nem szabad készíteni, mert akkor nem lehet eladni az új verziót.

Ez igaz, ha a bevétel a szoftvereladásokból származik. Bérleti konstrukcióban más a helyzet: ebben az esetben mindkét félnek érdeke, hogy a program a lehető legjobb legyen.


 

1 felhasználói vélemény a több ezerből

Az MKH Group, több mint három éve alkalmazza a cégcsoport cégeinél a ProfitTárs számlázó rendszert. A törvényi előírások szem előtt tartásával kifejlesztett szoftver mind a multinacionális cégekkel való kapcsolatainkban, mind a magánszemélyek felé történő értékesítés során hasznos eszköz a kezünkben...

 

Valamennyi hazai vállalkozásnak és nonprofit szervezetnek ajánljuk a nálunk már bevált ProfitTárs számlázó szoftvert - a legjobb megoldást.

László Béla, ügyvezető, MKH Group